La Comissió Europea sembla apostar pel programari propietari


Llegim a la llista de correu de la comunitat d’ubuntaires en català la següent Notícia apareguda a:
http://www.estandaresabiertos.com//index.php?option=com_content&task=view&id=75&Itemid=2

D’entre els documents que es proposen a discussió en la Conferència “Política europea d’estandardització en TICs a la cruïlla: una nova direcció per a un èxit global” hi ha un que proposa l’ús de estàndards RAND com a política general per part de les administracions. La Comissió Europea amb això sembla escoltar només la part de les multinacionals que van contribuir al document de debat. Els estàndards RAND (o FRAND, tals com el codec H264 o el format MPEG2 ara al candeler a causa del nou HTML5) són una forma d’excloure als desenvolupaments de programari deslliuri, perquè per poder usar-los és necessari pagar regalies per patents de programari que els desenvolupadors de programari lliure no poden pagar.

És urgent que es forci un canvi de política d’estandarditzacions a la Comissió i una tornada als seus orígens de promoció dels estàndards oberts, ja que l’adopció d’estàndards RAND com a norma xoca fins i tot amb lleis i polítiques de molts dels estats membres i no ha estat aprovada per ells malgrat els reiterats esforços d’una part d’alguns membres de la Comissió.

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)