Feu servir ogg


Reemprenem el bloc després del parèntesi estiuenc amb la transcripció d’un missatge que hem conegut per la Free Software Foundation, en què s’encoratja a fer servir el format lliure d’àudio ogg. Podeu trobar més informació sobre aquest format en anglès ací.

El missatge és el següent:

Començant amb Ogg

Estàs cansat de ser incitat constantment a descarregar programari propietari i complements per veure els vídeos i escoltar a la música que vols?

Aconseguint començar amb Ogg i VLC

Estàs fart de veure nous dispositius que només utilitzen formats d’àudio i de vídeo incompatibles i restrictius? Saps que no és un problema de desenvolupament tecnològic el que ho causa sinó patents de programari i altres restriccions legals?

Cada cop més empreses de programari propietari com Microsoft, Apple i Adobe està desenvolupant formats d’àudio i de vídeo que restringeixen l’accés i que restringeixen els desenvolupadors de programari, però hi ha una alternativa que pot ser emprat en tots els ordinadors sense cap restricció — Ogg.

Fes servir Ogg!

Ogg proporciona formats multimèdia de grau professional. Ogg és utilitzat extensament per projectes de programari lliure, artistes i un creixent número de distribuïdors de música i de vídeo.

I aviat al voltant d’un milió de nens i les seves famílies rebane el Portàtil OLPC XO,  l’ordinador dissenyat per jugar i crear arxius Ogg. Defensant ara el format Ogg podem ajudar a assegurar que aquells nens obtindran accés a, i no seran innecessàriament restringits de, milers de materials i recursos educatius en la xarxa.

Uneix-te per defensar l’Ogg ara mateix en tres etapes des d’ací!

Això és tot de moment. Esperem que aquesta sigui una de les properes tasques a dur a terme per quanta més gent millor, fer servir formats i programari lliure… en plataformes lliures!

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)