Drets digitals en perill?


Molt ens temem que la llibertat que ha suposat i encara suposa la lliure circulació de coneixements i continguts per la xarxa té els dies comptats. Tot apunta que en l’agenda oficial del govern espanyol i en la d’alguns interessos particulars, 2009 és l’any fixat per a què l’actual llibertat d’accés a la informació via Internet, passi a ser controlada per multinacionals de la comunicació i monotoritzades per entitats de gestió com la SGAE o per transnacionals de l’entreteniment com Promusicae, junt a la prohibició del P2P i les clàusules que permetin als proveïdors d’adsl limitar i monitoritzar el nostre servei.  Podeu trobar un calendari detallat d’aquesta amenaça i força documentació. Per tal d’evitar-ho, des de col·lectius per la cultura i el coneixement lliures s’ha engegat la campanya “Molina Pírate” en referencia al ministre de cultura que encapçala aquesta amenaça d’enterrar el nostre dret d’accés a la informació amb l’excusa de la pirateria digital. Es reclama que dimiteixi o se’l destitueixi. Entre les propostes d’acció hi ha que avisem els nostres proveïdors que ens donarem de baixa si adopten aquestes clàusules.

Potser si ens hi posem ara encara puguem evitar-ho.

  1. #1 per alexm el 21 gener 2009 - 18:35

    Jo vaig avisar el meu proveïdor fa dies… Serà dur viure sense ADSL però ho és més que et prenguin el número d’aquesta manera. Si volen control absolut, ja es poden confitar l’ADSL.

  2. #2 per SiscoGarcia el 23 gener 2009 - 12:15

    I tant Àlex, i tant!
    Jo també crec que no paga la pena tenir ADSL a aquest preu.

(No serà publicat)