Acadèmia europea de programari lliure


Llegint notícies a Vilaweb m’he trobat amb la grata sorpresa que l’Institut pel Coneixement Lliure vol endegar una acadèmia de tecnologia lliure (traducció literal) que vindria a ser una mena d’Acadèmia europea de programari lliure, amb la col·laboració, entre d’altres de la UOC. La veritat és que és una gran notícia, i la primera de fa temps, per l’impuls del programari lliure a nivell europeu.

Esperem que tingui una trascendència important a nivell d’organismes públics sobre tot.

  1. #1 per Giorgio Grappa el 15 abril 2009 - 22:48

    Sovint he llegit queixes d’alumnes de la UOC sobre la manca de sensibilitat real d’aquesta universitat envers el programari lliure. Com ara el fet d’emprar solucions privatives per a alguns serveis, o per a algunes eines que cal emprar en les enginyeries informàtiques. No sé si el tema haurà millorat últimament, però, la veritat, donava una impressió bastant trista. Esperem que aquesta notícia sigui un símptoma d’una milloria que podria tenir conseqüències notables.

  2. #2 per SiscoGarcia el 15 abril 2009 - 23:08

    És cert el que comentes, de fet no fa gaire encara hi va haver algun comentari en aquest sentit a la llista ubuntaire. Jo espero que no quedi només en un fet tipus “penjar-se una medalla” i rentar la seua consciència.

    El temps dirà ;)

(No serà publicat)