Microsoft des del biberó


El diari gratuït BonDia Lleida porta avui la notícia que s’estendran els TabletPC a totes les Escoles Bressol Municipals de Lleida… això sí, amb el sistema operatiu imperant i pagat amb els diners de no se sap qui. La idea que sembla estar per sota és la de crear addicció al programari privatiu i tancat de ben petits, de manera que després costi més ser lliures.

tabletpc-bressol

I es queden tan amples! No sé si ho han après dels companys del Govern Central, com explica també avui Hispalinux.

No ‘nem bé!

EDICIÓ: Acabo de veure que al 3cat24.cat també se’n fan ressó. Evidentment també ho ha fet la pròpia Paeria, faltaria més.

 1. #1 per Giorgio Grappa el 28 Abril 2009 - 22:28

  No, no ‘nem bé. De fet, açò és una calamitat darrere una altra.

 2. #2 per noelia el 28 Abril 2009 - 22:29

  esteu sonats o que? cada any es queda un munt de gent al carrer i aquestos comprant tablets als nadons? que sera lo proxim? classes de llatí? feu el favor de gestionar be els nostres diners!! fins als pebrots de que gasteu diners on no toca!!

 3. #3 per SiscoGarcia el 28 Abril 2009 - 23:47

  Sí Giorgio, això precisament és el que volia transmetre, que les calamitats s’estan succeint a una velocitat vertiginosa, no sé si no hi ha algun interès amagat al darrere, però fa que pensar. Lligat amb aquest possible interès, em sembla que hem de fer alguna cosa per tal de fer veure que “un altre món és possible”, com diria aquell, i creiem que a més de possible és millor ;)

 4. #4 per SiscoGarcia el 28 Abril 2009 - 23:59

  El problema, Noèlia, és més greu que la part purament econòmica, ja que amb això es crea una dependència a molts nivells (econòmic, tecnològic, de recursos, i fins i tot de poder de decisió) d’una única empresa que no ens deixa res a canvi. El fet de fer classes amb tabletPC en sí no té perquè ser dolent, el problema és que hi ha una part greu amagada… i que no s’explica!

 5. #5 per torracastanyes el 29 Abril 2009 - 0:52

  D’això ja s’en va parlar quant la famosa entrevista d’en Montilla amb l’Steve Ballmer. Microsoft regala unes quantes joguines i s’endú un bon feix de bitllets (nostres) cada any. Aquest cop, només dotze milions, i la foto amb en Montilla a primera pàgina.

 6. #6 per SiscoGarcia el 29 Abril 2009 - 8:45

  Sí torracastanyes, se’n va parlar quan la famosa entrevista que esmentes, però no és ben bé el mateix. A més, els dotze milions d’euros ja es van pagar l’any passat, no crec que es corresponguin amb aquesta despesa.

  Aquest cop és més greu perquè els tabletPC a les llars d’infants no entraven en el paquet que es comentava l’altre cop, allò era per educació primària i secundària, això d’ara és per escoles bressol, perquè els hi entri per la vena abans que tinguin cap consciència i no hi puguin fer res, ni ells ni els seus pares ni ningú… el mal ja estarà fet :-(

  Quan l’entrevista Montilla-Ballmer, ni va haver una altra a nivell més local a Lleida entre l’alcalde i la cap de M$ a l’estat, en què es va tancar l’acord que parlava (sembla ser) sobre IES, no sobre Escoles Bressol. D’altra banda, a Lleida hi ha un centre tecnològic amb influència M$ que suposo que els està donant bons fruits.

(No serà publicat)