Apunt des del cau del llop.


Dijous 9 de juliol a les 9:00 a.m.

Escric aquest apunt des de la segona jornada del curs de formació inicial del projecte 1:1, en què és prevista la intervenció de formadors de Microsoft per explicar-nos els usos educatius de la Plataforma Live@EDU. Comença amb la presentació del tablet-pc de Toshiba, seguirà una sessió del programari de MS (aquestes sessions són fruit del pacte entre la Paeria i MS), vindran les editorials a explicar-nos els seus productes…

Comença la segona sessió amb una presentació del tablet-pc de Toshiba (un Portégé m750-114). Val a dir que la noia (castellanoparlant) que fa de comercial de la marca anomena el nom de la mateixa un cop cada 10 paraules que diu. Ens parla de els meravelles de la màquineta (professional com ha dit uns quants cops), hi ha qui queda molt impressionat; suposo que quedarien igual si fos una altra la marca promotora (“este portátil nació para la interacción con el portátil”, la noia dixit). Durant l’exposició li passa algun contratemps que no sap esbrinar a què es deu.

Hi ha una estona entre la sessió Toshiba i la sessió MS en què la gent juga amb els ferros.

Comença la segona part on intervé el noi de MS, d’entrada ens demana de connectar-nos a intenet i obrir l’IE (ja hi som?, li donarem una oportunitat per veure si és possible fer-ho des de FF, com efectivament passa).

El noi de MS dóna pas al de l’editorial Santillana (que també parla en castella), sembla que el noi de MS fa de moderador de la sessió. D’entrada val a dir que per accedir-hi als materials digitals cal validar-se amb un usuari i una contrasenya, que evidentment caldrà pagar a mode de llicència… de tipus copyright, és clar. El web de Santillana és ple de meravelles metodològiques i pedagògiques, etc. (ho anomenen suggeriments metodològics). A més hi ha la part de recursos i activitats, on hi ha els materials fets amb tot de fotografies i així, de fet té tota la pinta d’un moodle. Cal dir que això que acabo d’explicar en un tres i no res va durar gairebé una hora.

Després del descans (a les 11:00) toca el torn de l’editorial Digital Text, que comença demanant que tanquem màquines, cosa que recomana que es faci a l’aula per tenir l’atenció dels alumnes (també sembla que hagi descobert Amèrica). Ens el fa una explicació del seu producte d’una forma molt més didàctica que el de la competència, durant una hora i mitja. Per començar dóna per suposat que hem comprat les seues llicències (30 € cadascuna). Entre l’explicació dels seus materials i la seua plataforma s’està al voltant d’una hora. Al menys són materials web (tenen tota la pinta de ser moodle) per la qual cosa estan deslligats de plataformes concretes i admeten formats de document oberts.

L’última part és la de MS; el noi que ens intenta vendre el producte el que fa és dir-nos quin ús se’n pot fer dels productes ja existents de MS (myspace, messenger, word, etc. restringits i sense publicitat mentre són membres del projecte) donant-li un punt semblant als productes web de google (docs, talk, xat,…), amb l’afegit del sharedview a mode d’escriptori virtual compartit per un màxim de 15 companys amb la possibilitat de descarregar els documents que es comparteixen. En teoria és utilitzable des de qualsevol plataforma i amb qualsevol navegador (el cap de coordinadors del departament d’educació a Lleida m’ha dit que ho ha provat amb Linkat i amb Mac amb firefox i no ha tingut problemes). Total que el que ha fet MS és copiar els productes de google, és el que anomenen Office Live Workspace. No cal dir que és fet sota llicència copyright.

No sé si serà degut a l’hora o què però els assistents han començat a marxar perquè ja no estava aportant res de nou, sembla que no ha convençut gaire gent perquè tot el que està explicant el noi de MS ja ho coneixem, sobretot els que tenim algun compte de google.

Ja veurem què dóna de si. Són les 14:00 i tanco la màquina esperant que s’acabi la sessió per anar a dinar.

 1. #1 per Giorgio Grappa el 9 juliol 2009 - 21:49

  ”este portátil nació para la interacción con el portátil”

  Fotre, no sé si la neurona em donarà per assimilar-ho… Ja contaràs la resta de les aventures.

 2. #2 per SiscoGarcia el 10 juliol 2009 - 0:07

  Com que la sessió donava per anar fent mentrestant, vaig decidir anar prenent notes per fer un apunt; però a mesura que avançava la sessió vaig decidir que estaria bé fer l’apunt “en directe”, de manera que mentre estava escrivint vaig sentir aquesta perla. Suposo que ha de ser llenguatge de comercial que no entenem. Si almenys hagués nascut per interaccionar amb l’usuari tindria alguna raó de ser ;)

  D’altra banda, sento decebre’t però no hi haurà més sessions d’aquestes i per tant no hi haurà més aventures… de moment.

 3. #3 per Giorgio Grappa el 11 juliol 2009 - 22:25

  Llàstima.

 4. #4 per SiscoGarcia el 12 juliol 2009 - 10:14

  No diguis llàstima, que una mica de tranquil·litat ja va bé de tant en tant ;)

  Bones vacances… i fins aviat!

(No serà publicat)