Que no acabin amb MySQL!!


Segon apunt en pocs dies que copio literalment del Vicent (gràcies ;)):

We are using MySQL, help save it!!

A diferència de l’altre apunt, ara hi afegiré que a l’abril, els d’Oracle van comprar l’empresa Sun Microsystems, que produia MySQL, Java i OpenOffice.org entre altres programes, molts de codi obert. Hi va haver dubtes sobre el futur de tot aquest programari. Doncs bé, sembla ser que els d’Oracle volen reconvertir el MySQL en programari propietari de codi tancat.

 1. #1 per RainCT el 14 Desembre 2009 - 19:19

  >> Doncs bé, sembla ser que els d’Oracle volen
  >> reconvertir el MySQL en programari propietari>
  >> de codi tancat.

  Tenim sort, acaben de prometre que no ho faran :).
  http://lwn.net/Articles/366456/rss

  De totes formes, pel que he llegit (que tampoc es gaire) el Monty aquest em sembla un barrut. Vendre el MySQL (que ja havia creat no només amb GPL sinó amb versió comercial) enduent-se varis milions d’euros (i sense posar condicions, cosa que llavors hauria pogut fer), poc desprès separar-se del projecte i crear una empresa nova on continua fent el mateix que abans i ara encara posar el crit al cel perquè l’ha comprat una empresa que potser no (o potser sí) li dedicarà tanta inversió com abans… Ho trobo molt trist. I de totes maneres el codi actual del MySQL està sota GPL de manera que en cas extrem sempre es pot fer un fork.

 2. #2 per SiscoGarcia el 14 Desembre 2009 - 20:29

  No saps com me n’alegro de llegir que s’ho han repensat; no crec que sigui bona idea pel PL que invents com el MySQL deixin de ser de codi obert.

  D’altra banda, tens raó pel que fa al paio aquest que s’ho podria haver pensat millor a l’hora de vendre’l i posar-hi condicions.

  Esperem que acabi aquí la cosa.

 3. #3 per kiakli el 15 Desembre 2009 - 15:48

  Tranquil Sisco, que la versió actual i llliure mai la podran tencar.. :) tenim el codi font.

 4. #4 per SiscoGarcia el 16 Desembre 2009 - 0:43

  Això és cert, kiakil, però m’entristeix veure que un projecte de codi obert i liure pot deixar de ser-ho… tot i que com bé dius, al menys en aquests casos no està tot perdut… ni molt menys.

(No serà publicat)