Ressaca lúcida


Escric aquest apunt al tren, de tornada cap a València diumenge al matí; ahir quan tornava cap a casa dels pares no podia, estava trinxat.

La primera jornada lúcida m’ha deixat molt bones impressions, el Vicent ens ha sorprès molt gratament aconseguint l’Octubre com a seu d’aquesta festa: l’edifici és impressionant, tothom (i totdon) hi estava d’acord.

Pel que fa a les ponències que vaig escoltar (que no van ser gaires perquè vaig estar amunt i avall fent tasques logístiques) he de dir que em va semblar necessària la del Pau Iranzo sobre el projecte Softvalencià; cal que existeixi si no volem que el secessionisme lingüístic s’hi instal·li al nostre ordinador. De moment, i gràcies a softcatalà, això no passarà.

De la resta de xerrades només vaig seguir una mica la presentació  del Giorgio (exquisida, com sempre) i la del David Planella al matí sobre Canonical i vaig trobar molt interessant conèixer com funciona l’empresa que hi ha al darrere del nostre Sistema Operatiu preferit, la veritat és que tota descoberta en aquest sentit és engrescadora, perquè tot el que fan és públic… bé suposo que alguna carta es deuen amagar a la màniga ;)

Un altre punt d’acord general, i també relacionat amb l’Octubre, va ser el dinar: excel·lent, tant les entrades com el plat que vam menjar com les postres. L’Enric ens va atendre de forma immillorable. Jo un arròs al forn com fa temps que no menjava, d’altres paella de pollastre amb carxofes o pastís de carn; però en qualsevol cas tothom va gaudir a taula (de fet la festa només és una excusa barata per a trobar-nos tots els ubuntaires al voltant d’un àpat)… i avui toca més :P

A la tarda vaig escoltar el papapep com ens ensenyava a interpretar l’intèrpret d’ordres… valga la redundància. La veritat és que és un mestre en el millor sentit de la paraula: no és que en sàpiga molt, que en sap, és que ho sap transmetre… i això, creieu-me, no és fàcil.

Després vaig actuar jo, mirant d’ensenyar a fer servir el multiboot; i com m’ha estat passant darrerament, no me’n vaig sortir, no va reconèixer les iso que hi vaig clavar com a arrancables. Crec que és un problema amb els discs USB, però en qualsevol cas, com que en tenia un ben muntat sí que vaig poder mostrar com quedaria i com de fàcil és fer-lo servir i aprofitar-lo.

Després d’això vam fer un resum de la jornada amb algunes fotos de tot plegat, el sorteig i la foto oficial de grup:

Vam anar tots plegats al Cafè Lisboa a fer unes birres per celebrar el tercer aniversari de l’equip i cap a casa, a descansar d’una jornada tan intensa.

Avui toca desconferència… veurem què surt, pot ser divertit. També hi haurà una part tècnica que pot quedar millor que el primer dia on es barrejava amb els tallers. Ja tinc ganes d’arribar, però encara sóc a Massalfassar…

A les 10:00 ens hem trobat a la sala de conferències del primer pis per triar els temes de la desconferència, que ha acabat quedant molt interessant:

11:00 una sessió d’LVM a càrrec de l’Àlex Muntada
11:30 una altra sobre l’organització en comunitats, per Joan Gomà
12:00 sessio de seguretat bàsica en servidors, Jordi Funollet
12:30 Línies àurees a fotografia, per Josep Gallart
13:00 Ubuntu one, Àlex Muntada
13:30 Taiji, Rafael Carreras

Ja portem dues hores de la segona sessió i està quedant força bé. D’una banda hi ha una colla de gent a la install, on hi ha hagut una pèrdua de dades d’una màquina (habitual) i s’està fent dues instal·lacions.

He assistit a les sessions de servidors, i m’han semblat totes dues força interessants, segur que implementarem algun aspecte a la feina… ho haurem de valorar.

Amb tot això se’ns han fet les 14:00, i hem anat a dinar. L’Enric ens ha sorprès amb una fideuà exquisida, hauré de concloure que l’octubre és un restaurant al voltant del qual s’ha muntat un Centre de Cultura Contemporània… això sí, un centre de cultura contemporània modèlic ;)

Per acabar-ho d’adobar, la família Grappa ens ha obsequiat amb cava… una grata idea, sí senyors :D

I res més, de moment. Aquestes han estat les primeres impressions escrites al tren de rodalies que he fet servir durant la festa per anar del poble a l’octubre… i tornada. A part d’això ha estat un cap de setmana carragat de ticades !ubuntaires. Publico l’apunt, curiosament, a l’estació de Massalfassar, el poble del nostre excel·lent amfitrió, el cubells… moltíssimes gràcies.

Ho deixo així, sense revisar, espontani… per tant millorable.

Fins aviat.

EDITO: A mesura que la gent ha anat arribat a casa ens han fet partícips de les fotos que han anat fent, teniu les del Josep Gallart i les del Pau Ferrer… de moment. També tenim ja les del redox i les del papapep… i les de la Lluïsa… i les del Giorgio… i, un mes després (però s’ho valen i molt), les del Jordi Funollet… i

  1. No hi ha Comentaris
(No serà publicat)