Salvem l’ubuntu per les màquines velles!


Sembla que Canonical està plantejant-se no donar suport a partir del Maverick (10.10) pels processadors inferiors a i686, la qual cosa implicaria deixar de banda les màquines velles, i per tant no marcar una diferència junt a la resta de la família GNU/Linux front a d’altres sistemes operatius. Esperem que la cosa no qualli, per si de cas hem obert un fil de discussió al fòrum i una idea a la pluja d’ubuntu. Què en penseu? 1. #1 per Giorgio Grappa el 8 Juny 2010 - 15:29

  Em ve al cap aquella cançó de “¡Habla, pueblo, habla!…”

  ;-)

 2. #2 per SiscoGarcia el 8 Juny 2010 - 16:22

  :)

  El papapep volia una reflexió profunda… de moment és en veu alta, i ja està bé que la comunitat en parli, a veure si ens escolten i és cert que l’ubuntu és «linux per éssers humans» i no per a Canonical.

 3. #3 per guillem el 15 Juny 2010 - 23:02

  Jo no ho veig malament, ubuntu preten ser un producte massiu i senzill, hi ha moltes altres distros molt més adaptables per a màquines amb necessitats específiques. Sense anar més lluny Debian es pot instal·lar a tot arreu i si hom està avessat a ubuntu ja ho té tot fet.

 4. #4 per SiscoGarcia el 16 Juny 2010 - 0:25

  Sí Guillem, tens raó que hi ha opcions, però el que jo intentava palesar és que, per mi, ubuntu demostraria més sensibilitat si mantingués la distribució per tota mena de màquines… ja sé que estem parlant de màquines molt poc habituals al nostre entorn, però potser ho són més d’habituals en països en vies de desenvolupament.

  Gràcies pel teu comentari, de tota manera.

 5. #5 per guillem el 24 Juny 2010 - 0:06

  Sóc un usuari d’Ubuntu per la seva senzillesa, compatibilitat, comunitat… pero crec que ubuntu és el “windows” dels linux i aquest paper el fa excluyent per a les maquines velles. Amb windows és molt pitjor, cada versió acostuma a demanar una maquina més potent i en part crec que és natural ja que les maquines més modernes poden donar millors prestacions.

  Senzilament crec que no val la pena que ubuntu inverteixi molt d’esforç en compatibilitat amb equips antics si això suposa sacrificar rendiment en els equips més comuns.

  és una opinó…

(No serà publicat)